Honduras Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Honduras Vatandaşlığı

HONDURAS OTURMA İZNİ

Honduras'a turist olarak seyahat ediyorsanız, geçerli bir pasaportunuz olması gerekir, ancak Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı iseniz vize almanıza gerek yoktur. Honduras'a araba ile gidiyorsanız, araç belgelerini ve geçerli bir ehliyet göstermeniz gerekecektir. Altı aya kadar uzatabileceğiniz 30 günlük tiraj izninizi alacaksınız.
Honduras herhangi bir aşılama işlemi gerektirmez. Bununla birlikte, ABD kamu sağlık birimleri, genellikle bir tetanoz güçlendirici (10 yıl için iyi), Hepatit A ve B atışı ve tifo atışı önerir. Bay Adaları için, CDC size antidemiyal bir ilaç kullanmanızı önerir; bu, genellikle ayrılmadan önce almaya başlar ve eve döndükten sonra birkaç hafta boyunca almaya devam eder. Ancak kalıcı olarak adalara taşınanlar sıtma önleyici ilaç almıyor ve hastalığın ortaya çıkışı oldukça düşüktür. Tropik bir alan olan CDC, seyahat konusunda dikkatli olmanızı otomatik olarak önermektedir. Ayrıntılar için yerel halk sağlığı departmanınızı arayın.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Honduras Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Honduras Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Almanya vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Honduras'ta edinilebilecek ikamet iznleri türleri:
Çalışma : Honduras'ta çalışmayı planlıyorsanız, işyeri bularak bir ikamet başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu tür ikamet için yerel bir işverenden yardım almanız gerekmektedir.
Kiracı : Başvuran, Honduras topraklarının dışındaki bir kaynaktan ayda en az 2.500 USD gelir sağlamalıdır (ör. Kira, mevduat, tahvil).
Kabul Edilen : Başvuru sahibine, bir özel ya da devlet kurumu tarafından aylık en az 1,500 dolar ödenmesi gerekmektedir.
Yatırımcı: Başvuru sahibi işinin veya projesinin en az 50.000 dolarlık bir yatırımla temsil edileceğini kanıtlamalıdır.
Aile ve İlişki : Başvuran, bir Honduras vatandaşının akrabası olmalıdır.
*Bu tür ikamet, başvuran için bakmakla yükümlü oldukları kişileri (eş veya çocukları) içermelerine izin verir.
Emeklilik ikamet kartı alma
Honduras'ta emeklilik cennetini aramaya başlamadan önce doğru evrakları toplamalısın ve size en yakın Honduras konsolosluğuna gitmeniz gerekir.
İkamet izinleri Tegucigalpa'da adalet sekreteri (Secretaría de Gobernación y Justicia) tarafından işlenir, bu nedenle yerel bir Honduras avukatı aracılığıyla başvuru yapmak gereklidir. Tüm ikamet türünün tamamı işlemek ortalama altı ila dokuz ay sürer, ancak ülkeye turist olarak girebilir ve Honduras'taki başvuru sürecinize başlayabilirsiniz. 0,72 hektardan daha az olmadığı sürece, Honduras'ta mülk satın almak için mukim olmanız gerekmez. Daha büyük bir mülk satın almak veya birden fazla mülk satın almak isterseniz, devam etmesine izin verilmeden önce ikamet etmek zorundasınız.
Oturma için başvurmak için aşağıdakilere ihtiyacınız olacaktır:
Pasaportunuz, başvurunuz tarihinden itibaren en az bir yıl geçerli olmalıdr.
Kanunen iyi durumda olduğunuzu gösteren polis kayıtlarınız.
Bir sağlık sertifikası (bu sertifikayı Honduras'ta da alabilirsiniz).
Başvuranın 6 cm x 6 cm boyutlarında bir fotoğrafı.
Başvuruda dikkate alınan ikamet türüne ilişkin belgeler.
Honduras'ta elde edilecek diğer belgeler, örneğin göç kayıtları.
Honduras, yabancı ülkelerde çıkarılan belgelere yasal değer katmak için bir apostille kullanılmasını gerektiren sözleşmeye sahiptir. Başvuranın menşe ülkesi sözleşmenin bir parçası değilse, belge bir Honduran konsolosluğuyla doğrulanacaktır.
Vatandaşlık , Şartlar ve Kanun Bilgilendirmesi
Vatandaşlık yasaları, Honduras Anayasası’na dayanmaktadır.
Doğum: Çocuk, anne ve babanın vatandaşlığına bakılmaksızın, Honduras topraklarında doğarsa alınır. Diplomatların çocukları hariç tutulur. Ana-babanın vatandaşlığına bakılmaksızın, bir Honduran gemisinde veya savaş uçağında veya Honduras kara sularında bulunan bir ticari gemide doğan çocuklarda vatandaşlık alabilir.
Köken : Yurtdışında doğan çocuk, en az birinin ailesi Honduras vatandaşıysa vatandaşlık elde eder.

Kabul Yolu: Honduras vatandaşlığı şu kişiler tarafından edinilebilir:
Honduras'ta bir yıl ikamet eden doğudaki orta Amerikalı.
Honduras'ta ikamet eden İspanyollar ve İspanyol Amerikalılar.
Honduras'ta en az üç yıl ikamet eden herkes.
Bir Honduras vatandaşıyla (doğumla) evlenen kişi.
Kişi, Honduras Ulusal Kongresi vatandaşlığına kavuştuysa.
Kişi, Honduras'ı en az bir yıl ikamet edip, ekonomik nedenlerden dolayı terk ettiyse.
Çifte Vatandaşlık
Aşağıdakiler çifte vatandaşlığa sahip olabilir:
Yurtdışında doğan Honduras vatandaşlarının çocuğu.
Evlilik yoluyla yabancı vatandaşlığı olan Honduraslı.
Ulusal Kongre uyarınca vatandaşlığa sahip olan kişi.
Honduras'ın ikili uyruk antlaşmalarına sahip olduğu ülkelerdeki vatandaşlar.
Honduras, Honduras'ın ikili uyruk antlaşmasına sahip olduğu ülkelerden vatandaşlığı geri istememektedir.
Vatandaşlığın Kaybı: Vatandaşlığı evlilik yoluyla olanlar ve çocuklarının vatandaşlığına kavuşanların yurttaşlığı, bu evliliğin dağılmasıyla birlikte iptal edilmez.
Gönüllü: Honduras yasalarına göre izin verilir. Honduras Büyükelçiliği’ne feragat mektupları göndermeniz gerekir.
Davranış: Aşağıda istemeden Honduras vatandaşlığının kaybedilmesi gerekçesidir:
Kişi gönüllü olarak yabancı vatandaşlığa kavuşmakta ve çifte vatandaşlık istisnaları altına girmemektedir.


Bulgaristan vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Yabancı bir vatandaş olduğunuzda vatandaşlık haklarınızdan vazgeçmiyorsunuz ve vatandaşlığınızı ülkenizde yapıyorsunuz demektir. Her iki ülkenin de menfaatlerini alırsınız. 21. yüzyılda ileri teknoloji iletişimi ve internet erişiminin kolaylığıyla, iş yaparken veya ticaret yaparken yaşamak için kıyıdan uzaklaşma seçeneği heyecan vericidir. Batıda yaptığınız gibi çalışırken ve kazanırken, cennette yaşayabilir, Batı'nın maliyetinin bir kısmını yaşayabilirsiniz.


Almanya'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 311.19 $
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 196.37
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 568.46
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 447.90 $
Şehir Merkezinde Apartman Metrekare başına Fiyat 1.444.32
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 916.67
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonrası) 400.28 $
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faizli 12.75
Nerede Yaşamalı ?
Düşündüğünüz herhangi bir bölgede bir ay boyunca bir daire kiralamanızı öneririz. Sadece yeri ve masrafları kavramak adına yapılmalıdır. Sahilde La Cieba bölgesinde yaşayan bir çok insan var (feribotun Roatan ve Utilla'dan ayrıldığı yerlerde). Sahilde Omoa ve Puerto Cortes'e çok yakın olan Ciniquita'da yaşayabilirsiniz. Size herhangi bir şekilde yardımcı olabilecek olan insanlar toplum içinde haylice mevcut durumda. Burası yaşamak için çok güzel bir yer olabilir. Tıbbi ihtiyaçlarınıza uygun olan yerleri kontrol etmenizi öneririz.
"En çok suç şöhreti olan bölgeler San Pedro Sula ve Tegucigalpa'dır. Birçok gurbetçisi Roatan, Utila ve Copan'da yaşamaktadır ve bence La Ceiba'da ve de Trujillo'da oldukça güçlü bir gurbetçilik topluluğu var’’ Bu sözler Honduras’a yeni taşınan bir kişi tarafından söylenmiştir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın